Hollanda Aile Birleşimi A1 Flemenkçe Dil Kursları Mersin
HOLLANDA AİLE BİRLEŞİMİ FLEMENÇE DİL KURSLARIMIZ ÖZEL DERS VE GRUP OLARAK VERİLMEKTEDİR.
Felemenkçe, Hollanda, Belçika, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Surinam da resmi dil olarak kabul edilmiştir.
Felemenkçe dil öğrenimi de diğer dillerde olduğu gibi sistematik ve düzenli bir şekilde ilerletilmesi gereken bir süreçtir. MatDil Kurs olarak dil kurslarımızda öğrencilerimizin dil eğitimlerinden en yüksek verimi almalarını sağlıyoruz. Felemenkçe kursumuzda öğrencilerimize dijital sınıflarda eğitim vererek dil öğrenim zorluğunu aşmalarını sağlıyoruz.
Teknolojinin getirmiş olduğu kolaylıkları dil öğrenimi sırasında uygulayarak öğrenim süresini kısaltıyoruz. Felemenkçe kursumuza katılan öğrencilerimizin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerine hâkim olmasını amaçlıyoruz
Hollandaca | Flemenkçe Kursu | Eğitim Programı Flemenkçe Konuşma Öğrenme
Flemenkçe resmi dil olarak Hollanda, Belçika, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Surinam da kullanılmaktadır. Genel olarak Aile Birleşimi, yüksek öğrenimini veya gelecekteki yaşam planlarını Hollanda'da devam ettirmek isteyen bireyler Flemenkçe eğitimi almaktadır.
Flemenkçe dil eğitimlerimiz alanında uzman Deneyimli, tecrübeye sahip Türk ve Hollanda vatandaşı olan öğretmen kadromuz tarafından düzenlenmektedir. Eğitimler dil öğretimi için gerekli olan tüm teknik donanımlara sahip sınıflarda verilmektedir.
Flemenkçe Eğitim Programı Hakkında Bilgi
DDM sunduğu öğrenci merkezli yaklaşımı ve modern yöntemlerle işlenen Flemenkçe dersleriyle (Okuma-Anlama, Dinleme-Anlama, Yazılı-Anlatım, Sözlü Anlatım ve Konuşma) dört dil yetisinin geliştirilmesini hedeflemektedir.
Flemenkçe Kursu programlarımıza katılan öğrencilerimizin bireysel gelişimleri takip edilerek bu konuda geri bildirim yapılmakta, ihtiyaç duyulması halinde bireysel çalışmaları destekleyici ek materyaller sunulmaktadır.
Flemenkçe Konuşma Öğrenme Kurs Program Gün ve Saatleri İçin Bilgi Alınız.
Flemekçe Eğitim Programı Seviyeleri
Flemenkçe eğitimlerimiz toplam 6 kurdan oluşmaktadır. 1 Seviye 3 ay olup 60 saat sürmektedir. Her bir ders süresi 50 dakikadır. A1 / A2 / B1 / B2 / C1 seviyelerinde her dönem Flemenkçe eğitim programları açılmaktadır.
Flemenkçe Kur Sınavları
Her kur sonunda kur bitirme sınavı yapılmaktadır. Bir sonraki kura devam için başarı notunun en az 60 olması gerekmektedir. Başarılı olan öğrencilere Dünya Dilleri Merkezi tarafından ulaşılan seviyeyi belirtir “Sertifika” verilmektedir. Sertifikalarımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda’da yaşayan eşinin veya evlilik akdi gerçekleşmemiş partnerinin yanına gidebilmek ve orada oturum izni alabilmek için bu konuyla ilgili yetkili yer olan Hollanda Konsolosluğuna başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu tarz başvurular doğrudan Hollanda Konsolosluğuna veya Hollanda büyükelçiliğine yapılmaktadır. Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunabilmek için Hollanda’nın belirlediği bir takım şartları Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan Türk vatandaşlarının sağlamış olması gerekmektedir. Bu başvuruda önemli olan şey Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan eşin durumundan çok Hollanda’da yaşayan eşin durumudur. Hollanda Aile Birleşimi başvurusu yapmak için gereken en önemli iki şart Hollanda’da yaşayan eşin orada bir oturum hakkı veya vatandaşlığı olmasıdır. İkinci önemli şart ise, partnerin orada en az 1 yıllık bir sözleşmeyle çalışıyor durumda olması ve kişinin en az asgari ücret alıyor olması gerekmektedir. Hollanda Aile Birleşimi başvuruları için evliliğin gerçekleşmesini şart koşmamaktadır. Fakat Aile Birleşimi yapmak istediğiniz kişiyle olan ilişkinizin sağlamlığını kanıtlamanız gerekmektedir. Evlilik olmayan ilişkiler için Hollanda sizi ve partnerinizi bir mülakata tabii tutar. Bu mülakatta size ve partnerinize ilişkinizle ilgili ayrıntılı sorular sorulur. Eğer siz veya partneriniz şüphe uyandırıcı bir takım cevaplar verirseniz veya konsolosluğun yönlendirdiği sorulara cevap veremezsiniz, yetkililer başvurunuzu reddetme hakkına sahiptirler. Bazı durumlarda evli çiftler içinde mülakat söz konusu olabilir bu tamamen durumunuzla ve yetkililerin değerlendirmelerine göre değişkenlik göstermektedir. Bir diğer şart Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunmak isteyen çiftin 21 yaşlarını doldurmuş olması gerekmektedir. 21 yaşın altındaki kişiler evli olsalar dahi yeterli yaşa gelmeyi beklemek zorundadırlar. Hollanda Aile Birleşimi başvurularında dil şartı aramamaktadır. Hollanda Aile Birleşimi için 2003 yılında yürürlüğe giren yasa uyarınca Hollanda’da yaşayan eşin bir oturum iznine ihtiyacı olmamaktadır. Hollanda Aile Birleşimi başvurusu yapmadan önce evlilik gerçekleşmişse Hollanda’da yaşayan eş tarafından evliliğiniz bildirilip tanınmış olması gerekmektedir. Eğer Hollanda’da yaşayan partnerinizle bir evlilik düşünmüyorsanız Dışişleri Bakanlığından onaylı orijinal Aile Toplum Belgesini ibraz etmeniz gerekmektedir.
Kasım 2013 tarihinden itibaren Avrupa Birliğinin kararı doğrultusunda Hollanda aile birleşimi başvurusunda bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçici oturum iznine sahip olma koşulu kaldırılmıştır. Örneğin eşiniz Hollanda'da oturum izni olmadan kalıyor ve Türkiye'ye gidip dönme şartı ortadan kaldırılmış oldu. Hollanda vatandaşı olmayan eş Hollanda'da doğrudan oturum izni için başvuruda bulunabilmektedir. Aile birleşiminden faydalanmak isteyen ve yasal olarak Hollanda'da ikamet etmeyen T.C. vatandaşları, söz konusu karara dayanarak, Türkiye'ye gitmeksizin direkt olarak oturum başvurusu yapma hakkına sahiptirler. Hollanda aile birleşimiyle Hollanda'da yaşamayı amaçlayan kişilerin 21 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
Hollanda aile birleşimi için önemli 2 koşulun yerine getirilmesi gerekiyor. Öncelikle Hollanda vatandaşı ile bir ilişkinin olması gerekiyor ki bunun resmi evlilik olması şartı aranmamaktadır. Birliktelik veya birlikte yaşama gibi durumlarda da Hollanda aile birleşimi için başvuru yapılabilmektedir. İkinci önemli olan koşul Hollanda'da ikamet eden kişinin gelir miktarıdır. Bu durumda Hollanda'daki eşin veya partnerin bir iş yeriyle en az 1 yıllık sözleşmesi olması ve aynı zamanda bun bağlı olarak asgari ücret seviyesinde bir gelirinin olması gerekmektedir. Hollanda aile birleşiminde dikkat edilmesi gereken noktalar özellikle maaşla ilgilidir. İşverenle yapılmış olan iş sözleşmesinin mutlaka başvuru evrakları arasında olması gerekir. Hollanda Çalışma Bakanlığı bu konuda son derece titiz davranmaktadır ve sosyal sigortalar kurumu ve benzeri kurumlarda yapılan incelemelerle, eğer maaş ve maaş bildirimi veya çalışma koşullarıyla ilgili çelişkiler mevcutsa bakanlık bu sorunları tespit edebilmekte, ayrıca işverenin sosyal sigortasının ödenip ödenmediğini de görebilmektedirler.
Hollanda aile birleşimi ile ilgili Hollanda'daki yetkililerle bir mülakat gerçekleştiriliyor. Özellikle evliliğin olmadığı durumlarda, ilişkiyle ilgili ayrıntılı bilgiler aktarmak gerekiyor. İlişkinizin ve evliliğinizi ispat eden diğer unsurları (fotoğraflar vb.) bu mülakat sırasında göstermeniz gerekiyor.
Hollanda Aile Birleşimi ve Oturum İzni (MVV)
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Holllanda'da ikamet edebilmesi için öncelikle Türkiye'deki Hollanda Başkonsolosluğuna veya Hollanda Büyükelçiliğine oturum vizesi yani MVV başvurusunda bulunması gerekmektedir. MVV oturum vizesi olmadan yapılan oturum izni başvuruları ret cevabıyla sonuçlanmaktadır. Oturum vizesine onay verildikten sonra kişinin Hollanda'ya gitmesine izin verilir ve MVV vizesi başvuru sahibinin pasaportuna eklenir. Oturum vizesi ile ülkeye giriş yapan kişi Hollanda oturum izni ve aile birleşimi başvurusunda bulunabilir. MVV konusunda ayrıntılı bilgiyi Hollanda Konsolosluğu sayfamızda Oturum ve Çalışma izni başlığı altında görebilirsiniz.
Flemenkçe (Hollandaca) Kursu
Flemenkçe Hollanda’nın ana dili olmakla birlikte, Belçika, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Surinam’da resmi dil olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde Flemenkçe bilen kişi sayısı çok az olduğu için bu dili konuşan kişiler Hollanda ile iş ortaklığı yapan firmalar ve turizm bölgelerinde ciddi maaşlarla iş bulma imkânına sahiptirler.
İngilizce, Almanca gibi yaygın konuşulan dillerin dışında kalan Nadir Diller doğru yerlerde kullanıldığında hem geniş iş alanı hem de daha yüksek maaşların kapısını aralamaktadır. Aynı zamanda Hollanda da genç nüfus oranı giderek düştüğü için Flemenkçe bilen kişiler rahatlıkla Hollanda da iş bulma imkânına sahip oluyorlar. MATDİL yabancı dil kursumuz bünyesinde yıllardır Özel Ders olarak verdiğimiz bu programı artık sınıf eğitimleriyle de Öğrencilerimizin hizmetine açmış bulunmaktayız. Avrupa Konseyi standartlarında eğitim veren kursumuz NCSSFL onaylı dil Portfolyosu ile diğer dillerde olduğu gibi Flemenkçe eğitimlerinde de katılımcılarımıza Avrupa Standartlarında bu dili öğrenme imkânı sunuyoruz.
Flemenkçe eğitimlerinde de derslere %90 düzenli devam eden öğrencilerimize %100 Öğrenme Garantisi vermekteyiz. Bu sistem sayesinde öğrenci adaylarımızın acaba öğrenebilir miyim sorusunun cevabını da derse başlamadan cevaplamış oluyoruz. Alanında uzman Hollanda Dili ve edebiyatı mezunu veya Flemenkçe öğretmenleri tarafından sıkı takiple Flemenkçe derslerinde bu dili öğrenmek isteyen adaylarımıza 2 ay gibi bir sürede başlangıç seviyesinde dili kullanabileceklerinin garantisini vermekteyiz. Daha fazla vakti olan öğrencilerimiz içinse dili günlük hayatta tüm ihtiyaçları için kullanmaya başlamak 4 aylık bir eğitim sonunda mümkün olmaktadır. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve aklınızdaki sorulara cevap bulmak için bilgi formumuzu doldurabilirsiniz.
Dünyada en yaygın olarak konuşulan dil İngilizce’dir. Dolayısıyla İngilizce kurslarına yoğun bir talep bulunmaktadır. İkinci sırada ise Almanca kursu gelmektedir. Flemenkçe ise bu iki dille aynı aileye sahip bir dildir. Hatta bazı dilbilimcilere göre Flemenkçe, Almanca’dan daha kolay öğrenilen bir dildir. Bununla beraber Flemenkçe (Hollandaca) yaygın olarak kullanılmamakla birlikte iş olanaklarını geliştirmek isteyenlerin tercih ettiği bir dildir. Günümüzde tek bir dil yeterli olmamakla birlikte ikinci hatta üçüncü bir dil bilmek iş dünyasında istenilenler arasındadır. Bu nedenle iş bulma ve kariyerinde yükselme hedefleri olanların birden çok dil bilmesi ve hatta nadir öğrenilen dilleri öğrenmeleri gerekmektedir.
MATDİL Okullarında alanında uzman eğitimciler tarafından verilen Flemenkçe( Hollandaca) kursları ile kısa sürede yeni bir dil öğrenmeniz mümkündür. İngilizce ve Almanca ile aynı dil ailelerine sahip olmaları Flemenkçe’nin daha kısa sürede öğrenilmesinde büyük avantaj sağlamaktadır. Çünkü İngilizce’de bilinen bir çok kelime Flemenkçe’de de bulunmaktadır. Dolayısı ile ikinci veya üçüncü dil olarak öğrenilecek Hollandaca, Almanca öğrenmekten çok daha kolaydır ve çok daha kısa sürede Öğrenilecek bir dildir.
Felemenkçe dil öğrenimi de diğer dillerde olduğu gibi sistematik ve düzenli bir şekilde ilerletilmesi gereken bir süreçtir. MATDİL okulu olarak dil kurslarımızda öğrencilerimizin dil eğitimlerinden en yüksek verimi almalarını sağlıyoruz. Felemenkçe kursumuzda öğrencilerimize dijital sınıflarda eğitim vererek dil öğrenim zorluğunu aşmalarını sağlıyoruz. Teknolojinin getirmiş olduğu kolaylıkları dil öğrenimi sırasında uygulayarak öğrenim süresini kısaltıyoruz. Felemenkçe kursumuza katılan öğrencilerimizin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerine hâkim olmasını amaçlıyoruz. Felemenkçe dil kursunu tamamlayan öğrencilerimizin iletişim kurabilecek hale gelmesi için yabancı öğretmenler ve Türk eğitmenler ile ders vermekteyiz. MATDİL Felemenkçe kurslarında sizlere verdiği eğitim sürecinde dersliklerden ses ve görüntü kayıtları almaktadır. Böylelikle kaçırdığınız derslerinizi ve tekrar dinlemek istediğiniz derslerin kayıtlarını alabilirsiniz. MATDİL Felemenkçe dil kursu başlangıç, orta ve ileri olmak üzere üç seviyede eğitim almanız sağlanmaktadır.